20 april 2024

Theater Poppekus brengt boeken tot leven in de Bibliotheek!

Hoera! Theater Poppekus speelt op zaterdag 6 april in de Bibliotheek, vestiging Heemskerk, de voorleesvoorstelling Sjoerd en de stapelstad (voor 3 tot 6 jaar).

Sjoerd en de stapelstad
Sjoerd wil later architect worden. Dat is een moeilijk woord voor iemand die hele mooie gebouwen bedenkt en tekent. Sjoerd tekent heel vaak, maar hij speelt ook heel graag buiten. Helaas is er niet zoveel ruimte in zijn stad. Er zijn héél veel groene huisjes en kleine straatjes. Op een avond bedenkt hij een stapelgek plan. Als een echte architect bedenkt hij een gebouw met allemaal huisjes óp elkaar! Als je gaat stapelen, hou je beneden meer ruimte over om te spelen. Hij tekent het gebouw en gaat de volgende morgen met zijn vriendje Piet op weg om te gaan stapelen.
Dat gaat natuurlijk zomaar niet! De huisjes zijn veel te zwaar…… Hij krijgt hulp van de bouwers. Samen gaan ze stapelen… en dat gaat echt niet in één keer goed. Maar… van proberen kun je leren!
Sjoerd en de bouwers houden vol en uiteindelijk staat er een prachtig gebouw! En weet je wat nou zo leuk is? Dit gebouw bestaat écht! In Zaandam kun je het bekijken.

Zeer geschikt voor peuters, kleuters en groep 3
Kaartjes reserveren
Komt dat zien! Zaterdag 6 april van 14.00-14.30 uur. Kaartjes zijn gratis, maar het is wel belangrijk een plekje te reserveren (voor iedereen die komt, jong en oud!) via
www.bibliotheekijmondnoord.nl/sjoerd

En… Hiephoi! Theater Poppekus komt dit jaar elke eerste zaterdag van de maand op verschillende locaties bij ons spelen! Houd onze website goed in de gaten, want er is elke maand een nieuwe voorstelling!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen