20 april 2024

Paarse Kanjers van Heliomare trotseren weer en wind tijdens Zandvoort Circuit Run Speciaal

ZANDVOORT – Al jarenlang zijn ze niet meer weg te denken bij de Dam tot Damloop in Zaandam. En sinds vorig jaar hebben ze ook de weg gevonden naar het circuit van Zandvoort. Zondag 24 maart stonden en zaten dan ook een aantal sportieve jeugdige cliënten van Heliomare aan de start van de Zandvoort Circuit Run Speciaal.

Om klokslag 10 uur gingen de lichten van het circuit op groen ten teken van de start voor de run over 400 meter voor jongeren met een beperking. De afstand kon zowel (hard)lopend als met een wheeler of racerunner worden afgelegd.

Voor de jongeren aan de start blijkt ieder sportevenement opnieuw een geweldige ervaring. Zondag was dat niet anders. Met een mengeling van plezier, enthousiasme en fanatisme begaven ze zich op het parcours, met als doel om bij de finish de verdiende medaille om te hangen.

Die medaille was er uiteindelijk voor alle deelnemers aan de Circuit Run Speciaal en dus ook voor alle deelnemers vanuit Heliomare, of, zoals de speaker van Le Champion het verwoordde: ‘voor de Paarse Kanjers van Heliomare’.

Nieuws.nl-redacteur en fotograaf Wim Meijer was bij de Circuit Run Speciaal aanwezig en maakte een fotoserie, waarvan hieronder een kleine selectie.

Klik HIER voor de complete fotoserie.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen