20 april 2024

Jubilerend Keukenhof opent seizoen met wervelende show

LISSE – Nadat afgelopen dinsdag, 19 maart, de officiële openingshandeling werden verricht door Prinses Margriet, gingen op donderdag 21 maart voor de 75e keer de poorten van Keukenhof open. Dat gebeurde in de vorm van een bijzondere kleurrijk en muzikaal spektakel: Symphony of Colours.

(tekst en foto’s: Wim Meijer / openingsvideo: John van der Wal)

Music-director Eric van Tijn componeerde voor het openingsmoment van het bloemenpark een speciale track waarin klassieke muziek, hedendaagse pop en dance-tracks verbonden werden. In de hoofdrol van het spektakel operazangeres Laetitia Gerards die diepe indruk maakte met de gekozen songs, die leven, kleur, lente en bloei met elkaar verbonden.

Het muziekspektakel Symphony of Colours vormt nog maar het begin van een hele reeks bijzondere evenementen rond het 75-jarig bestaan van Keukenhof. Eerder deze maand, op 1 maart, werd ook al een speciaal internationaal postzegelblad uitgegeven. Verder wordt volgende week de ‘Bloemententoonstelling Keukenhof 75 jaar’ bij Landgoed Keukenhof geopend. En dan komt er ook nog het het jubileumconcert met het Metropole orkest en een documentaire.

Nu al de moeite waard
Met dit alles op rij zouden we nog bijna vergeten hoe Keukenhof, en dan bedoel ik het bloemenpark, er op dit moment bijstaat. Het is natuurlijk nog vroeg in de lente. En toegegeven: op de echte top van de bloei zullen we nog 1 á 2 weken moeten wachten. Maar dat zegt niet dat een dagje Keukenhof nu niet de moeite waard zou zijn. Integendeel: veel bomen zijn getooid met de mooiste bloesem, narcissen vertonen zich al in alle maten en soorten, en ook de voege tulpen zorgen al voor volop kleur in het park.

De kassen
En dan zijn er natuurlijk de kassen. En die staan er de volle openingsperiode van Keukenhof prachtig bij. Dat geldt voor het grote Willem-Alexander Paviljoen waar tulpen in letterlijk alle denkbare kleuren en maten zijn te vinden, en waar ook veel soorten amaryllissen een hoofdrol opeisen.

Een andere publiekstrekker die van de eerste tot en met de laatste dag schitterend blijft is het Beatrix Paviljoen met de meest bijzondere orchideeën en anthuriums tegen een mooi en kleurrijk decor.

Bloemen voor de Paus
Ook komende week zal Keukenhof in de media, niet onopgemerkt voorbijgaan. Komende dinsdag vertrekken vanaf Keukenhof de vrachtwagens met bloemen die het Sint Pietersplein in Rome zullen sieren tijdens de pauselijke zegen Urbi et Orbi op Eerste Paasdag. Voorafgaand aan het vertrek komt Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam, naar Keukenhof om de bloemen te zegenen voor vertrek.

Het mag duidelijk zijn dat de de komende 6 weken, tot en met 12 mei, Keukenhof het Walhalla is voor iedere liefhebber van bloemen en cultuur.  Tickets voor Keukenhof zijn verkrijgbaar via www.keukenhof.nl.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen