20 april 2024

Update: Tim fietst 5000 kilometer door Amerika voor dochtertje met Ushersyndroom; nog 3 weken te gaan!

Twee weken zijn ze onderweg. We hebben het over Tim Schroeder en zijn fietsmaat Richard Hubert. Samen rijden ze in vijfduizend kilometer door Amerika via de zogenaamde Southern Tier fietsroute, van San Diego naar Jacksonville. Doel van deze monstertocht: het inzamelen van geld voor de Stichting Ushersyndroom.

Tim’s 7-jarige dochtertje Eleyna heeft deze zeldzame genetische aandoening die geleidelijk leidt tot doof- en blindheid. Voor onderzoek is veel geld nodig, en dat is waar Tim en Richard deze maand helemaal voor gaan.Vorige week maakten we de stand op in Tucdon, na 1 week fietsen. Toen stond de kilometerteller na 6 dagen fietsen op zo’n 650 kilometer. Inmiddels is El Paso gepasseerd en is gisteren Sierra Blanca bereikt. In een rechte lijn (volgens Google maps) zouden er dan 1200 kilometer verreden zijn sinds de start in San Diego. Alleen… zullen het wel wat meer fietskilometers zijn dan het rechte lijntje van Google.

Een donatie per lekke band? Als we dat allemaal doen dan tikt ’t lekker aan.

In ieder geval zit een kwart van de totale route erop en zijn er  nog drie weken te gaan. Dat wordt dus wel even doorfietsen! En dan de opbrengst voor de Stichting Ushersyndroom, want daar gaat ’t toch allemaal om: daarvan is de stand op dit moment € 20.302. Als we ervan uitgaan dat we op 2 van de 5 weken fietsen zitten, dan kun je concluderen dat Tim met die ruim twintigduizend euro precies op schema zit. Dat betekent wel dat de komende drie weken nog zo’n dertigduizend euro moet binnenkomen.

De fietstocht van Tim en Richard zal nog zo’n drie weken vergen. Wekelijks komen we dan ook met een update, zowel over de fietstocht zelf, als over de stand van de actie voor de Stichting Ushersyndroom. Hopelijk kunnen we volgende week melden dat ook de financiële opbrengst, en daarmee de kansen op een ‘leven met zicht en gehoor’ van Eleyna, en met haar van alle andere door het Ushersyndroom getroffen mensen en mensjes, wordt vergroot

Doneren kan via de link Fight against deafblindness.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen