17 april 2024

Update: Tim fietst 5000 kilometer door Amerika voor dochtertje met Ushersyndroom

De eerste week zit erop voor Tim Schroeder en zijn trouwe fietsmaat Richard Hubert. Samen rijden ze in totaal vijfduizend kilometer door Amerika via de zogenaamde Southern Tier fietsroute, van San Diego naar Jacksonville. Doel van deze monstertocht: het inzamelen van geld voor de Stichting Ushersyndroom.

Tim’s 7-jarige dochtertje Eleyna heeft deze zeldzame genetische aandoening die geleide leidt tot doof- en blindheid. Voor onderzoek is veel geld nodig, en dat is waar Tim en Richard deze maand helemaal voor gaan.

Vorige week vertrok het sportieve duo naar Amerika en inmiddels zijn ze bezig met hun zevende etappe. Na 6 dagen fietsen en heel veel ‘banden plakken’ kwamen ze gisteren aan in Tucson, zo’n 650 kilometer vanaf startpunt San Diego. En na vandaag hebben ze ongeveer 1/6 van de toch erop zitten. Het waren zes dagen afzien en genieten.

Tim over de eerste week: ‘Het is tot nu toe een enerverende fietstocht met hoogte en dieptepunten (letterlijk en figuurlijk). Het contact met de lokale mensen is tot nu toe ook heel positief. De meeste mensen zijn oprecht geïnteresseerd en bewonderen wat wij doen. Dit is mooi en geeft ons tevens weer even een positieve boost’.

Daarbij genieten Tim en Richard ook van de mooie omgeving en het warme weer, hoewel dat laatste de tocht soms ook weer extra zwaar maakt. “Het is ook elke dag strijden op de fiets, afzien en pijn lijden. Het vergt veel van het lichaam en heb dan ook een hele lijst aan pijntjes. Herstellen gaat moeizaam want daar krijgt het lichaam niet echt de tijd voor. Zou ik dit puur alleen voor de lol doen? Nooit! Al is het alleen al omdat ik Eleyna 7 weken moet missen. Ik doe dit om geld in te zamelen voor Stichting Ushersyndroom. Het doel moet dan ook blijven zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting”.

Overigens ligt de donatie-actie mooi op schema. Het doel is om een bedrag van € 50.000 binnen te halen. Inmiddels is de twintigduizend in zicht. Maar dat betekent ook dat er ook nog veel geld binnengehaald moet worden om het uiteindelijke doel te bereiken. De hoop is daarbij gevestigd op de media in Amerika, die dit soort acties vaak een ruim podium geven. Maar ook de Nederlandse donateurs zijn hard nodig.

De fietstocht van Tim en Richard zal nog zo’n vier weken vergen. Wekelijks komen we dan ook met een update, zowel over de fietstocht zelf, als over de stand van de actie voor de Stichting Ushersyndroom.

Doneren kan via de link Fight against deafblindness.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen