17 april 2024

Telstar pakt drie punten tegen ADO; geen ‘Haagsch kwartiertje’ in Velsen

VELSEN – Telstar heeft gisteravond goede zaken gedaan door op eigen veld met 3-1 te winnen van ADO Den Haag. Voor Telstar betekent het dat steeds meer afstand genomen wordt van die hatelijke laatste plaats in de KKD. Voor ADO betekent het dat de koppositie steeds meer uit beeld verdwijnt.

Op papier had het voor ADO de dag moeten zijn om de vele verliespunten van de laatste weken goed te maken. Voor de op dat moment nummer 3 van de KKD mocht het ‘kleine Telstar’ (plaats 18) toch geen probleem zijn. Hoe anders liep het. Want de ‘Witte Leeuwen’ bleken gemotiveerd tot op het bot wat zich al na een kwartier uitbetaalde toen Danzell Gravenberch de bal binnentikte op aangeven van uitblinker Youssef El Kachati.

Voor Gravenberch zou het meteen zo’n beetje zijn laatste wapenfeit zijn, want even later moest hij met een brancard het veld verlaten met vermoedelijk een knieblessure.

Even leek ’t erop dat Telstar door het uitvallen van Gravenberch de weg kwijt was, want vlak na dit incident tekende Jort van der Sande voor de gelijkmaker. Lang konden de Hagenezen echter niet genieten van de gelijke stand want al vijf minuten later pakte Telstar wederom de voorsprong door een goal van Mees Kaandorp (de vervanger van Gravenberch). Daarmee gingen de elftallen rusten bij een 2-1 stand in het voordeel van de Velsenaren.  

Nog maar net uit de kleedkamers was het in de 47e minuut Youssef El Kachati die met opnieuw een schitterende goal Telstar op 3-1 bracht.

In de verdere tweede helft lukte het ADO Den Haag niet om tot een echt efficiënt offensief te komen. Wel ontstonden er nog de nodige kansen voor onder andere Henk Veerman, gehuurd van FC Volendam, die een schot via Thomas Oude Kotte op de lat boven Koeman zag landen. Ook een Haags kwartiertje (de laatste 15 minuten van de wedstrijd waar ADO opvallend vaak terugkomt uit achterstand) bleef uit.

Door de ruime zege van Telstar nemen zij meer afstand van de laatste plaats in de eerste divisie. Zij staan nu achttiende met 27 punten. SC Cambuur (nummer 12 in de KKD)  is volgende week zaterdag de volgende tegenstander in Leeuwarden.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen