17 april 2024

Fusieclubs Beverwijk en de Kennemers samen verder als Sporting Adrichem

BEVERWIJK – Nadat zeer veel namen tussen de fusieclubs Beverwijk en de Kennemers zijn voorbijgegaan is de knoop nu doorgehakt. De fusiebegeleidingscommissie heeft na lang beraad de naam voor de nieuwe fusieclub bekent gemaakt: Sporting Adrichem.

(tekst: Co Backer)

Van alle namen die voorbijkwamen kwam de naam Adrichem het meeste terug in de voorkeur van de leden, evenals een combinatie van Kennemers en Beverwijk en alle mogelijke afgeleiden hiervan.

Een van de belangrijkste uitgangspunten voor een nieuwe clubnaam was dat het recht zou moeten doen aan waar zij als nieuwe vereniging voor willen staan. De nieuwe fusieclub wil zich gaan richten op de breedtesport en kijken daarmee verder dan voetbal in verschillende samenwerkingsvormen op sportpark Adrichem.

De historie van zowel BVV De Kennemers als SV Beverwijk nemen zij uiteraard mee in verschillende facetten van de nog te vormen vereniging. Via verschillende werkgroepen kan er actief meegedacht worden hoe dit verder vorm zal worden geven.

De komende weken zijn essentieel om tijdig aan alle formele verplichtingen te kunnen voldoen, zodat komend seizoen gestart worden als Sporting Adrichem.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen