17 april 2024

“Gezichten van Noord Holland” in de Broedmachine

Kunstenaars Ingwar Perton en Matthijs Stam vormen samen het duo Al Freshco. Naar aanleiding van een initiatief van het Amsterdams museum en het Frans Halsmuseum “Gezichten van Noord Holland”, en na voordracht door het Beverwijkse Centrum voor de kunst schilderen de heren samen een groot schilderij in de trant van de klassieke schuttersstukken uit de Gouden Eeuw. Met één verschil: op het liefst 4 meter brede doek vereeuwigen de kunstenaars geen “hoge heren”, maar gewone jonge Beverwijkers. Het kunstwerk zal tentoongesteld worden: eerst in het Amsterdams Museum, en vervolgens in het Frans Hals museum in Haarlem Wie wil komen kijken naar de voortgang kan terecht in de Broedmachine aan de Parallelweg in Beverwijk.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen