20 april 2024

Deze winter bijna 4000 bomen gered in Beverwijk en Heemskerk

Afgelopen zaterdagen hebben we, met de wethouders van Beverwijk Jaqueline Doorenbos en Heemskerk Ani Zalinyan en vrijwilligers, zaailingen en stekken uitgedeeld bij kinderboerderij De Baak in Beverwijk en kinderboerderij Dierendorp in Heemskerk. Hierbij zijn bijna alle boompjes uitgedeeld, die afgelopen winter in Beverwijk en Heemskerk zijn geoogst, waaronder vlier, kornoelje, sering, meidoorn, berk, beuk, es, egelantier, liguster, wintereik.

Vanaf oktober is de organisatie zeker van plan om dit weer te gaan organiseren samen met de twee gemeenten en ook de wethouders zijn enthousiast.
Houd de website van www.meerbomen.nu in de gaten om volgend jaar op tijd voor het uitdelen te zijn of kom volgende winter mee-oogsten of planten. Hopelijk komen er volgend seizoen ook wat plantdagen in Heemskerk en Beverwijk.

Gratis boompjes en struiken voor eigen tuin
Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Ook in Beverwijk en Heemskerk. Door samen aan de slag te gaan, kunnen we duizenden boompjes en struiken een tweede kans geven.
De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt de omgeving te vergroenen, klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke tijd in de natuur.

Meer informatie bij Marijke Twisk meerbomennu.beverwijkheemskerk@gmail.com of 06-17596645

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen