20 april 2024

Herenboeren op landgoed Rorik

IJmond Nieuws was op landgoed Rorik in de Beverwijkse polder, waar voor de vierde keer een informatie middag georganiseerd werd over het plan “Herenboeren op landgoed Rorik”. Er was gerekend op grote belangstelling voor dit project, waar 200 gezinnen samen een boerderij gaan runnen, onder begeleiding van ervaren agrariërs. Het plan bestaat niet alleen uit landbouw en groenteteelt, maar ook uit veeteelt. Een volledig “gemengd boerenbedrijf dus”. In Noord Holland is Rorik de derde initiatiefnemer, naast al draaiende boerderijen in Heemstede en Bergen. Geïnteresseerden in het boerenbedrijf kunnen zich nog melden voor een informatie bijeenkomst, bijvoorbeeld al op 10 maart as. Zie ook de site www.landgoedrorik.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen