17 april 2024

Eerste verlies voor Telstar onder Landvreugd; sterke 2e helft Velsenaren niet beloond

VELSEN – Voor de eerste keer sinds het vertrek van trainer Mike Snoei heeft Telstar een nederlaag moeten incasseren tegen FC Dordrecht. Een zwakke eerste helft en een Dordtse counter in de 82e minuut zorgden voor een puntloze terugreis naar Velsen.

Onder leiding van Uli Landvreugd werden de afgelopen weken acht punten binnengehaald en werd de hatelijke laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie verruild voor een 17e plaats met uitzicht naar boven. Gisteravond kwam aan de ongeslagen reeks van Landvreugd echter een eind.

In de eerste helft van de wedstrijd was FC Dordrecht duidelijk de bovenliggende partij. Al na 15 minuten vertaalde dat veldoverwicht zich in de 1-0 door Dylan Mbayo. Op dat moment had Ronald Koeman jr. al een paar fraaie reddingen verricht.  Ook in de verdere eerste helft kreeg Dordrecht de grootste kansen, hoewel ook Danzell Gravenberch voor Telstar in de 38e minuut kans kreeg op de gelijkmaker.

In de slotfase van de eerste helft kwam een nieuwe tegenslag voor Telstar toen Overtoom in de slotfase naar zijn hamstring greep en vervangen moest worden. En daar bleef het niet bij, want ook keeper Ronald Koeman jr. kwam na de rust niet meer uit de kleedkamer vanwege een polsblessure.

Ondanks die noodgedwongen personeelswissel groeide Telstar in de tweede helft uit tot de toonaangevende partij en was de gelijkmaker herhaalde malen dichtbij met kansen voor onder andere Danzell Gravenberch en Youssef El Kachati. Toch lukte het de Velsenaren niet om de bal achter doelman Luca Plogmann te krijgen. Uiteindelijk was het een Dordtse counter in de 82e minuut waaruit Rocco Robert Shein, tegen de verhouding in, tekende voor de 2-0.

Door de nederlaag van gisteravond verandert er weinig in de stand in de KKD. Telstar blijft staan op een 17e plaats. Komende week zijn er weer nieuwe kansen voor Telstar. Dan treedt de formatie van Uli Landvreugd aan tegen ADO , dat op dit moment op de 3e plaats staat. Noem ’t maar een uitdaging. Wellicht dat die jongens uit Den Haag een keer kennis kunnen maken met een ‘Velsens Kwartiertje’.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen