20 april 2024

Verkiezingen Europees Parlement juni 2024: Brigitte van der Berg (D66) gaat 200% voor zetel

In de Grote Kerk van Beverwijk ontving de Beverwijkse wethouder Brigitte van den Berg (D66) vrijdag j.l. vele sympathisanten, nu zij volop gaat voor een zetel in het Europees parlement. Die geweldige opkomst en steun tijdens de aftrap van haar campagne voor Europa is aanleiding voor nieuws in Beverwijk én de wijde regio, want het is van groot belang dat Nederland wordt vertegenwoordigd door een kundige- en bevlogen Euro-parlementariër! De verkiezingen daarvoor vinden plaats van 6 tot 9 juni 2024.

Tekst, foto’s Charles Duijff

In de eerste plaats: Uw stem is belangrijk! Ga dus vooral stemmen!  Een link naar de website van Brigitte treft u verderop.

Lijsttrekker D66 is Gerben-Jan Gerbrandy. Brigitte van den Berg staat per 1 maart als derde op de verkiezingslijst. Als tweede op de lijst staat Raquel Ralofs-van der Wal.

We krijgen het volop mee in de media, de perikelen rond TATA-steel. Brigitte heeft duurzaamheid hoog in het vaandel en vindt dat het zeker mogelijk moet zijn TATA (ik citeer) ‘groen, gezond en veilig staal laten maken. De Europese Green Deal in de praktijk’

Uiteraard heeft Brigitte oog voor wat in Oekraïne gebeurt en wil er alles aan doen om de vrede en veiligheid van het Europese continent te beschermen.

Ook was er aandacht voor de internationale status van MBO-studenten.

Brigitte had drie sprekers uitgenodigd. Eerst sprak Fred Gardner ondermeer over: ‘Hoe realiseren we een onderwater energie centrale om energie uit golven te halen voor een hele stad…. (hieronder Fred Gardner en Brigitte)

Daarna sprak de Oekraïense Anna Roelofs-Ivanchenko over de Stichting Rasom Haarlem Ook daarvan een  link naar de website over dit onderwerp verderop.  (Hieronder Anna)

Vervolgens sprak Joep Bresser over modernisering van het Europees MBO-beleid. 

https://www.neth-er.eu/onderwijs/commissie-doet-voorstel-voor-modernisering-europees-mbo-beleid

https://rasom.nl/nl/home-nl/https://ovijmond.nl/samen-voor-europa-brigitte-van-den-berg/

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen