20 april 2024

In Camille live zondag 3 maart:

“Down by the Jetty”

Een energieke, door de Britse pub rock scene beïnvloedde, rhythm and bluesband met de
‘Feelgood Factor’.

Down by the Jetty sleurt je mee naar de pub rock scene van de jaren zeventig. Daar waar het, in de Hope and Anchor pub in London, allemaal begon. Terwijl grote bands bakken met geld uitgaven aan duur geproduceerde opnames was de pub rock een muziekbeweging die stond voor live spelen zonder toeters en bellen.

Ondanks dat de pub rock periode van korte duur was, 1970 tot 1977, is de periode kenmerkend geweest voor veel Britse bands zoals o.a; Dr Feelgood, Rockpile, Mickey Jupp, Nine Below Zero, The Count Bishops, Ducks DeLuxe en anderen. Later in de jaren zeventig is hier de punk rock uit voortgekomen. Maar Down by the Jetty blijft dicht bij de Rhythm and Blues met een randje.

Dus: zondag 3 maart in Café Camille, Kerkstraat 37, om 15.00 uur. Tel. 0251-211722.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen