17 april 2024

Theater Poppekus brengt boeken tot leven in de Bibliotheek!

HEEMSKERK – Op zaterdag 2 maart speelt Theater Poppekus de voorleesvoorstelling ‘De kip en het ei’ in  Bibliotheek IJmond-Noord in Heemskerk. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

De kip en het ei
Ojee! Onze kip heeft een ei, maar ze weet helemaal niet hoe ze dat ei moet uitbroeden. Ze probeert van alles, onder toeziend oog van een betweterig schaap. Ze breidt een jasje voor het ei, ze kookt spaghetti voor het ei, ze graaft een holletje in de grond waar ze hem in stopt, ze schommelt hem heen en weer, zingt een liedje… Maar géén kuiken! Schaap weet wel dat dit allemaal niet helpt, maar kip moet er zelf achter komen. Anders leert ze het nooit.  Zal er uiteindelijk een kuikentje uit het ei komen?

De voorstelling op zaterdag 2 maart begint om 14.00 uur en duurt tot 14.30 uur. Kaartjes zijn gratis, maar het is wel belangrijk een plekje te reserveren (voor iedereen die komt, jong en oud!) via www.bibliotheekijmondnoord.nl/theater

Serie voorleesvoorstellingen
Theater Poppekus komt dit jaar elke eerste zaterdag van de maand spelen op verschillende locaties van de bibliotheek. Elke maand is een nieuwe voorstelling. Voor de locatie en de voorstelling kijk op de hierboven genoemde website.

Buurtgezinnen
Voor en na de voorstelling is Buurtgezinnen aanwezig om de bezoekers te inspireren en informeren. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen