17 april 2024

Meepraten over ‘pizza-rotonde’ Plesmanweg tijdens inloopavond

BEVERWIJK – De gemeente Beverwijk gaat de rotonde aanpassen die de Plesmanweg verbindt met de Kuikensweg en Wijk aan Duinerweg. De gemeente belegt herover een inloopavond op dinsdag 27 februari in buurtcentrum Wijk aan Duin.

(bron: Gemeente Beverwijk / foto’s: Wim Meijer)

Dit verkeerskundig onlogisch knooppunt, ook wel de ‘pizza-rotonde’ genoemd, moet door een nieuwe inrichting overzichtelijker en verkeersveiliger worden. Het voorlopig ontwerp is gemaakt op basis van landelijke eisen.

De bedoeling is dat fietsers en voetgangers ook gebruik gaan maken van de rotonde. Zo wordt de rotonde overzichtelijker en verkeersveiliger. De verkeerslichten bij de fietsoversteek Kuikensweg komen te vervallen. Ook komt er ruimte voor extra groen.

Participatie
De gemeente nodigt belanghebbenden uit om mee te denken. Dit kan door aanwezig te zijn op de inloopavond op 27 februari in buurtcentrum Wijk aan Duin (van 19.30 tot 21.00 uur), Wilgenhoflaan 2C, 1944 TD Beverwijk. U kunt daar de plannen inzien en vragen stellen. Ook is er gelegenheid om een reactie te geven op het plan. Jaqueline Dorenbos, wethouder Openbare Ruimte, is aanwezig bij de inloopavond. Daarnaast zijn specialisten van de gemeente aanwezig om het plan aan u toe te lichten en vragen te beantwoorden.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen