17 april 2024

Pontje bij Akersloot weer in de vaart

AKERSLOOT – Sinds afgelopen zaterdag is het pont over het Noordhollandsch Kanaal bij Akersloot weer in de vaart. Maar liefst 2,5 maand moest het verkeer tussen Akersloot en Zuidschermer omrijden. Een periode die 4 december inging en aanvankelijk  2 weken zou duren. Het werd ietsje langer.

Reden van het uit de vaart nemen van het pont was de motor die moest worden vervangen. De oude maakte teveel lawaai, dit tot groot ongenoegen van de omwonenden.  Daarbij was de motor al 13 jaar oud en aan vervanging toe. Aanvankelijk was het plan om de vervanging uit te voeren in de maand mei 2023. Toen dat praktisch niet haalbaar bleek werd uitgeweken naar december. 

Op 4 december ging het pont uit de vaart met de bedoeling om de overtochten twee weken later weer te hervatten. Het liep anders. Die twee weken werden uiteindelijk 2,5 maand door allerlei complicaties zoals capaciteitsproblemen, en ziekte tot een bestelde motor die niet paste en een onjuist certificaat bij de bestelde motor. 

Alle problemen lijken nu dus opgelost.  Sinds zaterdag kan iedereen weer de overtocht maken en dat, tot groot genoegen van de omwonenden, met een motor die heel wat minder lawaai maakt en daarbij ook nog een keer een heel stuk zuiniger en schoner is. 

Gemeente Castricum kijkt naar compensatie van de abonnementhouders

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen