17 april 2024

Gemeente Heemskerk geeft subsidie voor aanleg groene daken

HEEMSKERK – In de strijd tegen klimaatverandering lanceert de gemeente Heemskerk op 8 februari een groene daken campagne. Dakeigenaren ontvangen een subsidie als zij hun platte dak vergroenen. Een groen dak is een mooie oplossing tegen wateroverlast én brengt de natuur de stad in. Bovendien gaan groene daken veel langer mee. Op naar een duurzamer en mooier Heemskerk met groene, bloeiende daken! 

Groene daken zijn een goed idee. Niet alleen voor de dakeigenaren zelf, maar ook voor de leefomgeving. Een groen dak fleurt de boel op, verkoelt in warme periodes, verjaagt muggen en gaat wateroverlast tegen. Maar misschien nog wel belangrijker: de beplanting heeft een luchtzuiverende werking en helpt bijen, vlinders en vogels. 

Speciale kortingsactie 
In samenwerking met Rooftop Revolution heeft de gemeente een speciale actie opgezet. Bij deelname betalen dakeigenaren voor een groen dak geen € 50 maar € 27,50 per m2. Deze korting komt door subsidie vanuit de gemeente en door collectieve inkoop van het materiaal. De prijs kan zelfs dalen tot zo’n € 25 per m2 als heel veel inwoners meedoen. De aanleg van een groen dak is eenvoudig. Er zijn handige instructievideo’s en inwoners kunnen hulp krijgen van Rooftop Revolution.  

Aanmelden kan tot en met 24 maart
De campagne loopt van 8 februari tot en met 24 maart. Na aanmelding kunt u kiezen uit 2 dakpartners: Dakbloemenweide of NatureGreen. Vervolgens ontvangt u een offerte. Op 12 of 13 april levert de dakpartner de groene dakproducten. Dus heeft u een schuur, uitbouw of ander grijs dak, dat wel wat groen kan gebruiken? Meld u dan aan via rooftoprevolution.nl/heemskerk.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen