22 februari 2024

De VoorleesExpress zoekt versterking in Beverwijk en Wijk aan Zee

BEVERWIJK/WIJK AAN ZEE – De VoorleesExpress Beverwijk van Bibliotheek IJmond zoekt nieuwe voorlezers! Met 1 uur per week lever je een waardevolle bijdrage aan de taalontwikkeling van een kind. Na een traject van 20 weken vier je het goede resultaat samen met het gezin. Het is leuk en zeer waardevol vrijwilligerswerk.

Boeken voorlezen, verhalen vertellen, gesprekjes voeren en taalspelletjes doen, vergroten de woordenschat van kinderen. Voor veel ouders zijn deze activiteiten niet vanzelfsprekend. De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen tussen de 2 en 9 jaar en verrijkt de taalomgeving thuis. Enthousiaste vrijwilligers bezoeken gedurende een half jaar wekelijks hun gezin.
Ouders krijgen tips en handvatten hoe zij door voorlezen aandacht kunnen besteden aan taal.

Waardevol vrijwilligerswerk
De VoorleesExpress is niet alleen leuk voor het gezin, maar ook voor de vrijwilliger! Rick is sinds mei voorlezer. ‘Ik wilde iets terug doen voor de maatschappij. Ik heb alles: een baan, een huis, een vrouw en kinderen. Andere mensen hebben dat niet allemaal. Ik wil deze mensen helpen. Inmiddels zijn mijn eigen kinderen groot en ik mis het voorlezen. De kinderen die ik voorlees zijn ook gek op taalspelletjes. De moeder doet enthousiast mee, zo leert zij ook steeds meer Nederlandse woorden.’

Word voorlezer!
Houd jij van taal en lezen? En heb je wekelijks een uurtje over? Sluit je dan aan bij de
VoorleesExpress Beverwijk. Voorlezen is flexibel werk en leuk om te doen. En je helpt zo mee de kansen van kinderen vergroten. Na een introductietraining ga je twintig keer voorlezen bij een gezin.

Meer info
De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal thuis extra aandacht krijgen. Getrainde vrijwilligers gaan samen met de ouders thuis aan de slag met taal en (voor)lezen.
De VoorleesExpress wordt in Beverwijk en Wijk aan Zee uitgevoerd door Bibliotheek IJmond Noord.
Meer weten? Kijk op www.bibliotheekijmondnoord.nl/VoorleesExpress

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen