29 februari 2024

Bijeenkomsten voor mensen met kanker en hun naasten

Welzijn Castricum organiseert in samenwerking met Ellen Leijdens van Questio (Centrum voor Levensvragen) vijf bijeenkomsten voor mensen met kanker en hun naasten.

Als je te maken krijgt met kanker, kan dit vragen oproepen als: Waarom overkomt mij dit? Wat staat mij te wachten? Wat wil of kan ik nog? Hoe nu verder? Door stil te staan bij dit soort zin- en levensvragen ontstaat ruimte voor het vinden van hoop, kracht of troost.
In de lotgenotengroep zal aandacht zijn voor bovengenoemde vragen en voor het delen van persoonlijke ervaringen. Daarnaast zal Ellen een aantal thema’s bespreken, die ondersteunend kunnen zijn.

Voorbeelden van thema’s zijn: innerlijke ruimte, ik en de ander en vasthouden versus loslaten.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op maandag 12 februari in De Landbouw, Dorpsstraat 30 te Castricum en is een mooie manier om kennis te maken met Ellen en haar werk. De inloop start vanaf 13.15 uur met een kop koffie of thee. De bijeenkomst is van 13.30-15.00 uur.

Aan het einde van de bijeenkomst kun je je aanmelden voor de volgende middagen van de
lotgenotengroep. Deze vinden plaats op de maandagen 11 maart, 8 april, 13 mei en 10 juni.
Deelname is gratis. Graag van tevoren aanmelden via info@welzijncastricum.nl of 025-65 65 62 o.v.v. Lotgenotengroep kanker of via Ellen Leijdens: 06 28 96 75 85 of e.leijdens@stichtingquestio.nl.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen