22 februari 2024

Verantwoord Bewegen Kennemerland zoekt leden

WIJK AAN ZEE – De vereniging ‘Verantwoord Bewegen Kennemerland’ (afgekort: VBK) organiseert wekelijks een zwemuurtje in het zwembad van Heliomare in Wijk aan Zee. Deze activiteit wordt begeleid door therapeuten. Op donderdagavonden wordt er de ene week gezwommen van 19.00 uur tot 20:00 uur en de andere week van 20:00 tot 21.00 uur. De VBK is een sportvereniging voor mensen die ten gevolge van een rug- of andere aandoening niet deelnemen aan reguliere sportactiviteiten.

In het zwembad kan de keuze worden gemaakt tussen aquafitness en aquajoggen. Bij aquafitness worden de oefeningen staand in het water gedaan en bij aquajoggen krijgen de deelnemers een wetbelt (drijfriem) om en loopt men door het water terwijl oefeningen worden gedaan . Door de opwaartse kracht van het water is de belasting op de gewrichten minimaal en zijn oefeningen in het water dus zeer geschikt voor mensen met rug- of andere aandoeningen. Voor en na de oefeningen is er tijd om te zwemmen of te ontspannen in het warme zwembad.

Aanmelden of informatie inwinnen kan bij mevrouw Van Egmond via e-mail:
hennievanegmond6@gmail.com of via telefoonnummer 06-31068395.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen