28 februari 2024

Fietspaden Soomerwegh

De fietspaden van de Soomerwegh worden met ingang 31 januari opgeknapt.
Fietsers worden vanaf dan omgeleid. Er wordt ook vanaf de autorijbaan gewerkt;
daarom mogen automobilisten er tijdelijk maar maximaal 30km/u rijden. Wethouder Slettenhaar verzorgde de aftrap van het project; hij hielp aannemer KWS op woensdag 31 januari met het openbreken van het eerste deel (fase 1) van het pad.

De fietspaden krijgen een nieuwe inrichting. Ze zijn toe aan onderhoud en worden breder en veiliger en het ontwerp houdt meer rekening met het groen. Tot aan de zomer wordt in fases gewerkt.
Het traject wordt onderdeel van de ‘regionale doorfietsroute’. Zo stimuleert de gemeente
iedereen om vaker de fiets te pakken. Dat is een van de doelstellingen uit het
coalitieakkoord.

Omleiding voor fietsers
Hoofdaannemer KWS werkt in fases. Fase 1 gaat over het fietspad aan de westzijde van de
Soomerwegh, tussen rotonde Zeeweg en de kruising met Tulpenveld (1a) en kort daarna tot aan de kruising met de Beethovensingel (fase 1b). Van deze twee kruisingen blijft altijd één open voor verkeer.
Fietsers die het pad normaalgesproken gebruiken, worden omgeleid via de omleidingsroute: voor de gehele werkperiode is dat via Narcissenveld, Tulpenveld, Schubertplantsoen, Händelstraat, en Willem de Rijkelaan (en andersom). Borden wijzen de weg.
Fietsers kunnen in Fase 1 ook kiezen voor het twee-richtingen-fietspad aan de oostzijde van dit deel van de Soomerwegh.

Beperkt oponthoud voor autoverkeer
Omdat de aannemer ruimte nodig heeft voor het werk vanaf de autorijbaan, mag het verkeer hier tijdelijk niet harder dan 30km/u. Wel wordt de extra autorijstrook van de Soomerwegh weer in gebruik gesteld, zodat het oponthoud beperkt blijft.

Wat gaan we in dit project doen
Het hele fietspad, aan beide zijden van de Soomerwegh, gaat op de schop; vanaf de rotonde Zeeweg tot aan de rotonde bij de C.F. Smeetslaan (bij het gemeentehuis). Alleen het oostelijke fietspad tussen de Walstro en de Zeeweg valt buiten de het project; dat werd in 2020 al opnieuw aangelegd.
Het werk wordt gedaan in meerdere, kortdurende fases. Eerst wordt het fietspad aan de
westzijde opnieuw ingericht, daarna het pad aan de oostzijde.
Er is voor deze hele periode voor fietsers een omleidingsroute aangegeven. Het autoverkeer wordt alleen omgeleid op de dagen waarop wordt gewerkt bij de rotonde bij de Oranjelaan.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen