28 februari 2024

Kennismaken met Herenboeren op landgoed Rorik in februari

BEVERWIJK – Meer dan 200 huishoudens worden eigenaar van een eigen boerderij op landgoed Rorik. Hun coöperatie neemt een boer in dienst die samen met de leden duurzaam voedsel produceert. Dat is in het kort het doel van Herenboeren Rorik, een zogenaamde farming community in Beverwijk. In februari zijn er twee nieuwe informatiemiddagen.

De initiatiefnemers van Herenboeren Rorik organiseerden in januari twee drukbezochte
informatiebijeenkomsten. Meer dan 120 belangstellenden luisterden naar de plannen en stelden al hun vragen aan de organisatoren. Ook schreven de eerste deelnemers zich al in als lid van de coöperatie. En dat smaakt naar meer! “Het is zo leuk om allemaal mensen uit de buurt te ontmoeten die ook enthousiast zijn om samen een boerderij te beginnen.

De energie spatte ervan af” aldus Nathalie Vermond, secretaris bij Herenboeren Rorik. “Na de presentatie lopen we als afsluiting met de deelnemers het landgoed op om te laten zien waar straks onze groenten en fruit worden geteeld. We kunnen niet wachten op het moment dat we gaan beginnen”.

De inschrijving voor Herenboeren Rorik is geopend en de eerste aanmeldingen stromen al binnen. Wees er snel bij als je verzekerd wil zijn van een plekje op deze bijzondere boerderij in de Wijkermeerpolder. Wist je dat er al 18 werkende Herenboerderijen in Nederland zijn? Herenboeren Rorik wordt de derde Herenboerderij in Noord-Holland.

De volgende informatiebijeenkomsten zijn zondag 11 en 25 februari om 13:00 uur. Aanmelden kan nog via de website van Herenboeren Rorik.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen