28 februari 2024

Het verhaal van Anne Frank komt tot leven in het theater!

BEVERWIJKJe, Anne: met liedjes en dagboekfragmenten

Je, Anne is een muziektheaterstuk dat een bijzondere versie van het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank naar het podium brengt. In deze muzikale theatervoorstelling vormen liedjes en dagboekfragmenten een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode van de acht onderduikers in het Achterhuis.

Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt Je Anne het feitelijke verhaal van de onderduikers zonder dat dit gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. Deze combinatie geeft een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van een jong meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven.

Je, Anne is gebaseerd op de dagboeken van Anne Frank. De complete cast bestaat uit Chris Tates (Otto Frank), Silvana Rocha (Anne), Marleen van der Loo (Edith Frank), Floor Brüggenwirth (Margot), Wim van den Driessche (Hermann van Pels), Mariska van Kolck (Auguste van Pels), Sem Konijn (Peter van Pels), Jasper Kerkhof (Fritz Pfeffer).

Kaarten vanaf € 28,50 voor try-outs vrijdag 9 en zaterdag 10 februari om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen