24 februari 2024

Vier De Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek IJmond Noord

Weet jij nog uit welk boek je vroeger werd voorgelezen? Natuurlijk! Want een voorleesmoment blijft je je hele leven bij. Creëer daarom nu een voorleesmoment met je (klein)kind. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan we extra stil bij hoe leuk, maar ook hoe belangrijk, voorlezen is.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari tot en met 3 februari 2024. De campagne is gericht op kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders.

Prentenboek van het Jaar
Centraal staat de Prentenboeken Top 10, met daarin de tien leukste voorleesboeken, gekozen door een deskundig comité. Eén titel wordt verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos. Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat.
Ontdek het Prentenboek van het Jaar of een van de andere negen getipte boeken in de Bibliotheek IJmond Noord. Tijdens de Nationale Voorleesdagen kun je die inzien in de vestigingen.

Evenementen in de bibliotheek
Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden in Bibliotheek IJmond Noord evenementen
georganiseerd rondom voorlezen voor je (klein)kind. Voorlezen is erg belangrijk voor de
ontwikkeling van je kind, begin daarom vandaag nog met voorlezen! Door voor te lezen leert een kind een heleboel nieuwe woorden. Daarnaast reizen we in boeken en verhalen naar alle hoeken van de wereld: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken. Maar ook zorgt voorlezen ervoor dat een kind zich gaat herkennen in een personage. Voorlezen verruimt de wereld van een kind.
Ontdek de diversiteit aan prentenboeken in de Bibliotheek. Er is altijd een boek dat bij jou en je (klein)kind past. Vraag ook gerust een medewerker in onze bibliotheek om hulp.
Kom je langs tijdens De Nationale Voorleesdagen? Misschien wel tijdens een van deze
evenementen:

  • Zaterdag 27 januari: Tijdens het Open Huis in de vestiging Beverwijk is er aandacht voor de Nationale Voorleesdagen tijdens het Voorleeshalfuurtje van 14.30 – 15.00 uur.
  • Dinsdag 30 januari: Tijdens het Voorleeshalfuurtje van 11.00 – 11.30 uur in vestiging
    Beverwijk wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar.
  • Woensdag 31 januari: Tijdens het Voorleeshalfuurtje van 11.00 – 11.30 uur in vestiging
    Heemskerk wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar.
  • Zaterdag 3 februari sluiten we de Nationale Voorleesdagen af met een voorstelling van
    poppentheater Belletje Sterk in de vestiging Heemskerk van 11.30 – 12.00 uur.

Meer weten en inschrijven? Ga naar onze website.
https://www.bibliotheekijmondnoord.nl/nationale-voorleesdagen

Gratis bibliotheekabonnement
Wist jij dat ieder kind onder de 18 jaar gratis een bibliotheekabonnement kan aanvragen? Kom dus zeker tijdens De Nationale Voorleesdagen met jouw kind (0 tot 6 jaar) naar de Bibliotheek en ontvang het gratis abonnement. Kinderen van 3 t/m 6 jaar die lid worden krijgen een poppetje cadeau. Zolang de voorraad strekt. En je kan meteen de leukste prentenboeken uitkiezen en
meenemen naar huis!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen