22 februari 2024

Een bundeltje met gedichten over dementie geschreven door Karin Gijsouw

CASTRRICUM – Ik had werkelijk nooit durven dromen dat het zo zou lopen toen ik hier mee begon!

Ik hoop dat de gedichten een beetje steun, herkenning en soms ook begrip geven voor/bij partners, kinderen en bekenden. Want het blijft een levens ontregelende ziekte, bij degene die het treft maar zeker ook voor hun naasten. Ik heb af en toe geprobeerd te schrijven vanuit het perspectief en de belevingswereld van de persoon met dementie. Daarnaast ook over mijn belevenissen als vrijwilligster bij een woonzorgboerderij, verzorgingstehuis en als mantelzorgster.

De foto’s zijn gemaakt tijdens de vele wandelingen langs het strand en de duinen. Heerlijk om het hoofd leeg te maken op die manier. Alleen en soms samen met een bewoner die ook fotografeerde.

Het is geschreven vol respect en met heel veel liefde voor de bijzondere mensen die op mijn pad kwamen. En voor hen die nu nog deel uitmaken van mijn dagelijks leven.

Dit bundeltje is gedrukt bij de Wissel Reakt op het terrein van Dijk en Duin. Met speciale dank aan Lisette voor het meedenken en maken.

Het kost € 5,00 en is te koop bij boekhandel Laan in Castricum.

De opbrengst hiervan gaat naar de Alzheimer Stichting.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen