28 februari 2024

Stichting Promotie Bridge Uitgeest wil mensen aan het Bridgen krijgen

Uitgeest – De stichting komt voort uit het organisatiecomité dat afgelopen 30 jaar met veel succes 25 Kroegenbridgedrives, een
Havenbridgedrive en een Fietsbridgedrive in Uitgeest heeft georganiseerd.

De voorzitter van het comité Han Dumas licht de oprichting toe:
Het aantal bridgers wordt landelijk gestaag minder. Het aantal leden van de bridgeclubs neemt af en sommige clubs, zoals in Akersloot, moesten stoppen, vanwege te weinig leden. Wij willen die ontwikkeling in onze regio ombuigen door te stimuleren dat meer mensen gaan bridgen en/of lid worden van een bridgeclub. Naast de grote drives willen we ook kleinere evenementen en cursussen gaan organiseren, die vooral gericht zijn op beginners. Door deze uitbreiding van onze activiteiten, vonden we een andere identiteit en een meer formele organisatievorm nodig.

De onafhankelijke stichting start direct met de actie:
“Start NU met Bridge”
Het is NU het juiste moment om met bridge te starten omdat wij het volgende gaan organiseren:
1. Er komt in januari een landelijke actie met het aanbieden van een gratis beginnerscursus met begeleiding via e-mail door een coach. Wij starten daar nu al mee, omdat veel mensen tijdens en rond de komende feestdagen veel vrije tijd hebben en om de cursisten voldoende tijd te geven om de cursus voor 20 april af te ronden.
2. Op 20 april is er een groot bridge-evenement voor beginners, die een beginnerscursus hebben afgerond.
3. Op 25 mei is de grote Bobs Bridgedrive, met een aparte lijn voor beginners.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen