29 februari 2024

Sluiting horecapand

IJmuiden – Op 3 januari 2024, omstreeks 05.30 uur, is bij horecagelegenheid Marbella Lounge bar aan de Kennemerlaan 24 in IJmuiden een poging gedaan een explosief aan de deur te hangen.

Naar aanleiding daarvan heeft de burgemeester besloten om met onmiddellijke ingang de horecagelegenheid te sluiten. Er loopt een opsporingsonderzoek bij de politie.

Het plaatsen van een explosief zorgt voor grote risico’s voor omwonenden, winkel- en
horecabezoekers en eventuele voorbijgangers. De politie geeft aan dat het niet ondenkbaar is dat binnen afzienbare tijd meer van dit soort incidenten op dezelfde locatie plaatsvinden. Het open zijn van de horecagelegenheid en daarmee het aanwezig zijn van personeel en/of horecabezoekers vormt een gevaar voor hun eigen veiligheid en die van de omgeving. Met een tijdelijke sluiting van de horecagelegenheid wordt de kans op herhaling beperkt. Hiermee is het voor de buitenwereld duidelijk dat de horecagelegenheid niet in gebruik is.

In eerste instantie geldt de sluiting voor de duur van twee weken. Daarna bepaalt de burgemeester in overleg met de politie of er nog steeds aanwijzingen zijn dat er binnen afzienbare tijd mogelijk meer van dit soort incidenten te verwachten zijn. Als dat het geval is, wordt de sluiting verlengd.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen