22 februari 2024

Winactie bij inzamelen kerstbomen

VelsenOp 10 januari 2024 kunnen kinderen uit Velsen weer helpen met het inzamelen van kerstbomen. Ze krijgen hiervoor 50 eurocent per boom én een lootje waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De kerstbomen kunnen op acht plekken in Velsen worden ingeleverd.  

Bij elke kerstboom die wordt ingeleverd, ontvangen kinderen 50 cent en een lot. Met dit lot zijn prijzen te winnen. Er wordt 50x 10 euro uitgeloot en 2x de hoofdprijs van 500 euro. Deze hoofdprijs kan de winnaar uitgeven aan een uitje met zijn/haar klas of schenken aan een goed doel. Vorig jaar heeft de grote winnaar zich niet gemeld. Dit jaar wordt de hoofdprijs daarom twee keer uitgereikt.  

Wethouder Marianne Steijn maakt op vrijdag 12 januari de winnende lotnummers bekend van de hoofdprijzen. Dit wordt vanaf 9.55 uur live uitgezonden via het facebookkanaal van de gemeente Velsen. De volledige uitslag verschijnt diezelfde middag vanaf 16.00 uur op de gemeentewebsite en de week erop in de infopagina van gemeente Velsen. Prijswinnaars kunnen zich tot 26 januari melden bij de gemeente via communicatie@velsen.nl.   

Inzamellocaties 

De kerstbomen kunnen van 13.00 tot 16.00 uur worden ingeleverd op acht plekken verspreid door Velsen.  

Spelregels 
Alle Velsense kinderen tot 15 jaar mogen meedoen met de winactie. Uiteraard mag iedereen bomen inleveren, maar alleen kinderen krijgen een lootje en 50 eurocent per boom. Bij voorkeur worden er alleen bomen zonder kluit of kruis gebracht. Alle voorwaarden van de winactie zijn te lezen op velsen.nl/kerstbomenactie.  

Takken verwerkt door HVC 

HVC zorgt ervoor dat de ingezamelde bomen op een verantwoorde manier worden verwerkt. De takken en naalden worden verwerkt tot compost. De stam wordt versnipperd en in de bio-energiecentrale wordt er groene elektriciteit en warmte van gemaakt. Is het (laten) wegbrengen van uw kerstboom niet mogelijk? HVC rijdt op zaterdag 13 januari een ronde door Velsen om de overige kerstbomen op te halen. Meer hierover is te lezen op velsen.nl/route-kerstbomeninzameling.  

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen