29 februari 2024

Overzichtelijke jaarwisseling in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

Overzichtelijke jaarwisseling in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

Het Rode Kruis Ziekenhuis | Brandwondencentrum Beverwijk kende een relatief rustige jaarwisseling. Op de Spoedeisende hulp (SEH) afdeling melden zich veertien patiënten met oudjaarsnacht gerelateerd letsel. Dit aantal is bijna gelijk aan de oudjaarsnacht 2022/2023.

Vuurwerk en alcohol

Op de Spoedeisende Hulp werden in de nieuwjaarsnacht tot 07:00 uur deze veertien patiënten behandeld. Zeven van de patiënten kwamen voor hulp door vuurwerkletsel, zeven anderen door alcoholvergiftiging. De patiënten met vuurwerkletsel waren voornamelijk de afstekers van het vuurwerk en niet de omstanders. Bijna allen zijn in het gezicht getroffen door het vuurwerk en allen konden zij na een poliklinische behandeling weer naar huis. Ook de patiënten die door alcoholvergiftiging zijn binnen gekomen konden, op één minderjarige na, weer naar huis.

Carbid en consult

Naast de behandelingen in het ziekenhuis was er veel telefonisch consult met andere zorgprofessionals over te verlenen zorg buiten het Rode Kruis Ziekenhuis. Opvallend voor het Rode Kruis Ziekenhuis zijn twee minderjarige slachtoffers door carbid schieten. Zijn werden vóór de oudjaarsnacht behandeld.

Brandwondencentra Nederland

Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio Midden Kennemerland en de regio IJmond. Daarnaast is het Brandwondencentrum Beverwijk, één van de drie Nederlandse Brandwondencentra, gevestigd in het Rode Kruis Ziekenhuis. Op dinsdag 9 januari 2024 volgt een totaaloverzicht van het aantal patiënten met (ernstige) brandwonden die binnen kwamen bij de drie gespecialiseerde brandwondencentra in Nederland (Groningen, Rotterdam, Beverwijk). De eerste dagen van het nieuwe jaar worden nog veel patiënten naar deze centra doorverwezen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen