28 februari 2024

Leerlingen van De Bareel denken mee over nieuwe inrichting Bibliotheek

BEVERWIJK – De Bibliotheek IJmond Noord verbindt zich met het Gemeentehuis-concept van Heemskerk, met het inspirerende motto “één huis, één gemeente.” In lijn met deze visie ondergaat onze bibliotheek een opwindende transformatie, waarbij we streven naar een nog meer uitnodigende plek waar mensen samenkomen om te lezen, te leren en contact te maken.

In samenwerking met Proof of the Sum, hetzelfde architectenbureau dat het gemeentehuis
ontwierp, hebben we een innovatieve ontwerpaanpak ontwikkeld. Deze aanpak betrekt de jonge gebruikers actief bij het vormgeven van de toekomst van onze bibliotheek. Specifiek hebben we deze aanpak toegepast op onze jeugdafdeling. In samenwerking met leerlingen van basisschool Kindcentrum De Bareel in Heemskerk heeft Proof of the Sum een creatieve workshop georganiseerd om de wensen en behoeften van de kinderen te identificeren.
De resultaten van deze creatieve workshop worden geïntegreerd in het ontwerp, en met trots kondigen we aan dat de leerlingen van De Bareel in september 2024 de vernieuwde jeugdafdeling van de Bibliotheek in Heemskerk zullen openen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen