28 februari 2024

Nieuwjaarsduik Castricum 2024

CASTRICUM – Sinds de allereerste duik in 1960, toen Ok van Batenburg met zijn maatjes van zwemvereniging Njord’59 het toen ijskoude water van de Noordzee bij Zandvoort indook, is zijn voorbeeld inmiddels door vele honderdduizenden ‘beetje gekke’ sportievelingen opgevolgd.

Vandaag zochten maar liefst zo’n 65000 mensen, verspreid over 160 locaties, het verfrissende buitenwater op, veelal met op het hoofd de niet weg te denken oranje Unoxmuts, om vervolgens weer op temperatuur te komen met een kom oer-Hollande erwtensoep.

Een van de locaties die steeds meer aan populariteit wint is het strand bij Castricum, waar vandaag honderden sportievelingen zich verzamelden op het strand voor strandpaviljoen Deining. Na eerst een vrolijke warming up ging het los en werd massaal het water opgezocht dat, met een temperatuur van zo’n 9,3 graden, zorgde voor een ‘coole’ ervaring.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen