22 februari 2024

Beverwijk viert 725 jaar stadsrechten met torenshow

BEVERWIJK – Het is het meest bekende icoon van Beverwijk: de Wijkertoren. Terecht dan ook dat deze het middelpunt vormt voor de viering van het feit dat Beverwijk in 1298,  725 jaar geleden, als  veertiende Hollandse stad, stadsrechten ontving.

Het is een historisch feit wat wel een feestje waard is. Beverwijk pakt dan ook opvallend uit tijdens de laatstse dagen van het jaar. Gisteren, donderdag 28, en vandaag, op vrijdag 29 december kunnen de Beverwijkers genieten van spectaculaire lichtshow, geprojecteerd op de Wijkertoren. Een show die driemaal per avond wordt uitgevoerd en per keer ruimte biedt aan zo’n 1500 toeschouwers.

De eerste avond was dus gisteren, en het enthousiasme was groot, zo constateerde ook het team van IJmond Nieuws, dat op het Kerkplein aanwezig was en bijgaande sfeerimpressie maakte.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen