22 februari 2024

Gemeente Heemskerk vult pot Duurzaamheidslening bij 

HEEMSKERK – De gemeente Heemskerk stort 1 miljoen euro bij in de pot voor de Duurzaamheidslening. Sinds de start in 2021 is al bijna 1,6 miljoen door inwoners geleend voor verduurzaming van hun woning. “Er is nog veel te winnen met isolatie van woningen in de gemeente en daarna bijvoorbeeld de overstap naar warmtepompen voor verwarming. Daarom gaan we door met onze duurzaamheidslening,” zegt wethouder Piet Burgering. 

Met de Duurzaamheidslening kunnen particuliere huiseigenaren hun eigen woning verduurzamen. Het gaat dan bijvoorbeeld om isolatiemaatregelen, een groen dak of een energieadvies op maat. Meer informatie over de lening vindt u op www.odijmond.nl/duurzaamheidslening-heemskerk.  

Gemeentelijke duurzaamheidslening naast landelijke financiering 

De Duurzaamheidslening wordt verstrekt door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). U doet een aanvraag bij Omgevingsdienst IJmond. Dat kan op www.odijmond.nl/duurzaamheidslening-heemskerk. Lees hier ook meer over de voorwaarden en de huidige rente. 

Ook landelijk zijn er mogelijkheden voor financiering. Het betreft onder andere de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds, en de subsidie uit de regeling ISDE. Op www.odijmond.nl/duurzaamheidslening-heemskerk staat meer informatie. 

EcoHeemskerk: lokale energiecoöperatie 
De energiecoöperatie van Heemskerk, EcoHeemskerk, helpt u graag bij vragen over energie besparen en opwekken. EcoHeemskerk is een organisatie voor Heemskerkse burgers door Heemskerkse burgers, die door informeren en begeleiden bijdraagt aan de energietransitie. Kijk op www.ecoheemskerk.nl voor meer informatie. 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen