29 februari 2024

Heemskerk breidt beleidsregels minimaregelingen uit

HEEMSKERK – Gemeente Heemskerk heeft de Beleidsregels minimaregelingen en bijzondere bijstand uitgebreid. De aansluiting bij het Jeugdfonds Sport & cultuur en meebetalen bij de aanschaf van energiezuinig witgoed zijn toegevoegd. Ook raden we de gemeentepolis aan, aan inwoners met hoge zorgkosten. De gemeente betaalt een deel mee aan de aanvullende zorgverzekering.

Jeugdfonds Sport & Cultuur vanaf 1 januari 2024 onderdeel van het beleid
Vanaf juni 2023 is de gemeente aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is. Daardoor kunnen zij meedoen aan sport- of cultuuractiviteiten (zoals zwemles voor zwemdiploma A en B). We vinden het belangrijk dat alle kinderen dezelfde kansen krijgen. Meedoen aan sport of cultuur helpt een kind om zich lichamelijk, mentaal en sociaal zo goed mogelijk te ontwikkelen.
De eerste resultaten van deelname aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur zijn succesvol.

Energiezuinig witgoed
Via de noodzakelijke bijzondere bijstand voor inrichtingskosten moedigen we de aanschaf van energiezuinig witgoed aan. Om energiearmoede tegen te gaan willen we consequent zijn in ons beleid. We betalen het extra bedrag dat inwoners betalen voor een energiezuinige koelkast of wasmachine. Hierdoor besparen inwoners op hun energiekosten en leveren een bijdrage aan een groenere toekomst.

Gemeentepolis
Verder is de gemeentepolis nog belangrijker geworden. Bijzondere bijstand is niet bedoeld voor medische kosten. Inwoners die volgend jaar veel zorgkosten verwachten raden we aan om voor de gemeentepolis te kiezen. De gemeente betaalt een deel mee in de aanvullende zorgverzekering. U kunt kiezen voor Zorg en Zekerheid of het Zilveren Kruis. Kijk voor meer informatie op Gezondverzekerd.nl.

Website
Op de website www.heemskerk.nl/iedereendoetmee zijn in één oogopslag alle thema’s te vinden waar u hulp bij kunt vragen. De folder is daar ook te vinden en een filmpje over de verschillende regelingen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen