28 februari 2024

Cameratoezicht in Heemskerk op de Raadhuisstraat

HEEMSKERK – Vanaf deze week komt er cameratoezicht op de Raadhuisstraat, het
Gildenplein, de Vlaskamp en het Maltezerplein. Burgemeester Alexander Luijten heeft dit in
overleg met de politie en het OM besloten.

Cameratoezicht op de Raadhuisstraat
Burgemeester Alexander Luijten heeft in november een woning aan de Raadhuisstraat gesloten. Dit besluit is genomen in verband met de explosies die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden in de Raadhuisstraat. De rechter heeft bepaald dat deze woning weer open moet. Daarom heeft de burgemeester besloten dat er de komende periode cameratoezicht moet zijn op de Raadhuisstraat.
Burgemeester Alexander Luijten: ‘’Ik vind het belangrijk dat de bewoners van de Raadhuisstraat zich veilig voelen in hun eigen woning en eigen buurt. Dat is nu niet het geval. De dreiging van nieuwe explosies deed mij besluiten de woning te sluiten. Nu deze woning weer open is wil ik proberen door middel van cameratoezicht bij te dragen aan het gevoel van rust en veiligheid bij de bewoners.
Het cameratoezicht op de Raadhuisstraat blijft in ieder geval tot 14 februari aanwezig.

Cameratoezicht op het Gildenplein, de Vlaskamp en het Maltezerplein
Het Gildenplein, de Vlaskamp en het Maltezerplein zijn al langere tijd in beeld in verband met (jeugd)overlast. In deze tijd zien we op deze locaties ook veel vuurwerkoverlast. Door het plaatsen van cameratoezicht wordt de overlast in deze gebieden tegengegaan en het veiligheidsgevoel onder omwonenden verhoogd.
Het cameratoezicht op het Gildenplein, de Vlaskamp en het Maltezerplein is in ieder geval tijdens de kerstvakantie aanwezig.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen