28 februari 2024

Koninklijke onderscheiding voor Heemskerks echtpaar

HEEMSKERK – Op vrijdag 15 december reikt burgemeester Alexander Luijten een koninklijke onderscheiding uit aan het echtpaar de Boer. Zij worden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het echtpaar heeft zich gedurende vele jaren als actieve vrijwilliger ingezet bij welzijnsorganisatie MET en Horeca de Jansheeren. En dit jaar, op de kop af, vieren ze hun 25-jarig jubileumjaar.

De heer R.G.M. (Rob) de Boer is op 2 oktober 1945 geboren in Castricum. Mevrouw E.M. (Bets) de Boer – Hoenson is op 21 februari 1948 geboren in Wieringen. Op 14 september 1967 zijn ze getrouwd en samen vormen ze een actief vrijwilligersduo in Heemskerk. Beiden werken tot op de dag van vandaag en al vanaf 1998 als vrijwilliger bij welzijnsorganisatie MET. Rob de Boer is bij MET verantwoordelijk voor het onderhouden van contact met de drukkerij voor het contactblad voor ouderen. Tevens is hij het aanspreekpunt, bezorger en teller van alle boekjes voor de bezorgers.
Daarnaast organiseert hij de jaarlijkse fietsvierdaagse en de informatiemarkt voor senioren.

Voor het contactblad voor ouderen is Bets de Boer-Hoenson het aanspreekpunt voor 80 bezorgers, zorgt voor het uittellen van de boekjes voor de bezorgers en bezorgt huis aan huis. Samen met andere vrijwilligers helpt ze tijdens het vrijwilligersfeest van het ouderenwerk van MET. Maar ook bij Horeca de Jansheeren kunnen ze op het echtpaar rekenen. Hij zorgt dat de zaal gereed is voor het kienen (kansspel). Zij koopt cadeautjes, zorgt dat alles klaarstaat, regelt de PR en schenkt koffie.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen