28 februari 2024

Gemeente Velsen doneert 280 laptops aan kinderen in armoede

VELSEN – Leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen al in aanmerking komen voor een vergoeding voor een laptop of tablet als hun ouders een laag inkomen hebben. Steeds meer leerlingen in het primair onderwijs werken ook met laptops en tablets. Zo moeten zij bijvoorbeeld informatie voor hun werkstukken opzoeken of online lessen volgen. De gemeente Velsen wil gelijke kansen voor alle kinderen. Daarom koos de gemeente Velsen ervoor om de “oude” laptops van ambtenaren gratis te geven aan leerlingen in het primair onderwijs die thuis niet de mogelijkheden hebben om een laptop of tablet te kopen. Als gemeente dragen we dan ook bij aan het tegengaan van (digitale) ongelijkheid en geven we kinderen een gelijke kans om zich te ontwikkelen.  

Edu-PC en ICT vanaf morgen helpen de gemeente bij het gebruiksklaar maken van de laptops en bij de uitgifte van de laptops. Wethouder aanpak armoede Marianne Steijn biedt op maandag 18 december 2023 om 15.30 uur de eerste Velsense laptop aan Edwin Hortensius van Edu-PC.  

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen