22 februari 2024

The African Mama’s op dinsdag 6 december in het Kennemer Theater

The African Mama’s komen naar Beverwijk met hartverwarmende kerstshow
“The Soul of Christmas”

BEVERWIJK – The African Mamas brengen The Soul of Christmas! Het publiek kan zich alvast een beetje op Afrikaanse wijze opwarmen richting de feestdagen met dit bijzondere soulconcert. 

Soulmuziek heeft een essentiële rol gespeeld bij het versterken van de Afro-Amerikaanse identiteit. Door figuren als Rosa Parks, Dominee Martin Luther King en Claudette Colvin herwon de zwarte gemeenschap hun trots in hun zwarte zijn en werden ze zich bewust van hun Afrikaanse achtergrond. Soul is ontstaan uit de traditionele gospelmuziek, waarbij kenmerkende elementen zoals geïmproviseerde kreten en het ‘call and response’-principe zijn ontleend aan de Afrikaanse muziektradities. Hoewel soulmuziek in Amerika ontstond, heeft het diepe wortels in de Afrikaanse muziek. 

The African Mamas brengen die soul nu terug naar het Afrikaanse continent met een betoverend kerstprogramma. Tijdens The Soul of Christmas hoor je iconische muziek van Nina Simone, Aretha Franklin, Billie Holiday en andere grootheden. Gecombineerd met de typische harmonieën en Afrikaanse traditionals van The African Mamas, belooft het een hartverwarmende en kleurrijke show te worden. 

Kaarten vanaf € 26,00 voor woensdag 6 december om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453. 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen