29 februari 2024

Tata Steel neemt maatregelen om concurrerend te blijven

IJmuiden- De staalmarkt verkeert al enige tijd in zwaar weer. Om nu én in de toekomst structureel concurrerend en winstgevend te blijven, neemt Tata Steel Nederland forse maatregelen, waaronder een vermindering van 800 arbeidsplaatsen in IJmuiden.

Ondanks alle inspanningen van Tata Steel om haar marktpositie te verbeteren en kosten te verminderen, is er meer nodig en moet het bedrijf ook de personeelskosten verder naar beneden brengen. De vermindering van het aantal arbeidsplaatsen is een moeilijk besluit, dat grote persoonlijke impact kan hebben op medewerkers en hun families.

De banenreductie raakt naar verwachting ongeveer 500 eigen Tata Steel-medewerkers. Het gaat met name om mensen in management-, staf- en ondersteunende functies. Er wordt nadrukkelijk niet ingegrepen in de vijfploegendienst. Gedwongen ontslagen zijn niet uit te sluiten en het bedrijf zal met de vakbonden in gesprek gaan over een sociaal plan.

De overige 300 arbeidsplaatsen die verdwijnen, betreft het werk van inhuurkrachten en het niet invullen van vacatures die niet direct aan de productie gerelateerd zijn.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen