28 februari 2024

Plantestafette in Castricum 23 november

Castricum- Leerlingen van Basisschool Helmgras gaan op donderdagochtend 23 november boompjes en heesters planten bij het grasveld aan de Walingstuin. Ook gaan ze een wilde bloemenmix zaaien.

De actie is onderdeel van de GroenSpoor Plantestafette. Wethouder Duurzaamheid Valentijn Brouwer zet de startschop in de grond.

GroenSpoor Plantestafette

De leerlingen en buurtbewoners kunnen voortaan genieten van het nieuwe groen en de biodiversiteit die hierdoor een oppepper krijgt. De leerlingen worden geholpen door vrijwilligers van Groei en Bloei, studenten van Vonk, medewerkers van Landschap NH en groenmedewerkers van de gemeente.

De nieuwe beplanting is leuk om naar te kijken, en tevens goed voor bijen, vlinders en andere insecten. Meer planten in de wijk zorgt ook voor wat verkoeling in het steeds warmer wordende klimaat en voor opvang van het regenwater.

Met de GroenSpoor Plantestafette, doen dit jaar 14 gemeenten in Noord-Holland mee. Samen met inwoners, scholen, bedrijven en verenigingen werken we aan meer biodiversiteit en een mooie omgeving.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen