24 februari 2024

Castricumse Rugbyclub ereklasse dames

Rugby dames 1 zwaarbevochten gelijkspel

Castricum – Na een zeer natte week, lag het veld op wouterland er wonderbaarlijk mooi bij. Waarvoor hulde voor de terreinmensen van de gemeente. De dames speelde tegen de dames uit den Haag, een wedstrijd die al jaren een extra lading heeft. Den Haag, op dit moment de grootste club van Nederland, heeft de beschikking over een grote selectie en was dan ook met 22 dames naar Castricum gekomen. Voor CAS RC is de bezetting nog steeds een issue, maar bij aanvang van deze wedstrijd hadden we dit keer zelfs een wissel. 

De start van de wedstrijd was heftig, beide teams hadden er zin in en zaten er bovenop. De eerste try werd gescoord door Den Haag (0-5). Maar door een snelle aktie van Cas werd het snel gelijk en door de benutte conversie kwam Castricum op een 7-5 voorsprong. Vlak voor het rust signaal wist Castricum nog een penalty kick te benutten, zodat er met een voorsprong van 10-5 gerust werd.

De strijd in de tweede helft was bijna nog heftiger dan in het eerste deel. Beide partijen gingen voor de volle winst. Nadat Den Haag gelijk had gemaakt, was er een mooie doorbraak van Cas en na de benutte conversie leidde zij met 17-10. Een late try van Den Haag gooide echter roet in het eten. 17-17 stond er op het scorebord toen de ref het laatste fluitsignaal liet klinken. Al met al een zeer zwaarbevochten gelijkspel. Tijdens de gezellige maaltijd, die altijd volgt na de wedstrijd was iedereen het over eens dat dit weer een fantastische rugby middag was. Volgende week om 15:00 uur spelen de dames weer thuis op Wouterland dit keer tegen de Blue Waves uit Purmerend, kom gerust kijken!!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen