28 februari 2024

College kiest voor betaalbare woningen in De Velst

HEEMSKERK – Gemeente Heemskerk werkt met verschillende partijen, waaronder Woonopmaat en Heliomare, aan plannen voor De Velst. Enkele maanden geleden hebben zij gezamenlijk besloten meer tijd te nemen voor de uitwerking van een aantal deelplannen. Het college wil het bestemmingsplan daarom gewijzigd laten vaststellen door de raad. Wethouder Ani Zalinyan: “We willen als gemeente doorgaan met bouwen in De Velst, want ook in Heemskerk is de wooncrisis groot. We vinden het belangrijk om vooral betaalbare woningen te bouwen. Zo krijgen ook mensen met een lager of middeninkomen meer kans op een woning.’’

In het bestemmingsplan staan de ontwikkeling van het nieuwe schoolgebouw voor de Zevenhoeven plus de naastgelegen appartementen en de bouw van appartementen naast de woonwagenlocatie opgenomen. Zalinyan: “We hebben ervoor gekozen de verschillende deellocaties in fasen te ontwikkelen, zodat we toch kunnen beginnen met het bouwen van woningen. Dat is belangrijk, want veel mensen zijn op zoek naar een passende woning. We willen vooral betaalbare woningen bouwen. Daarbij sluiten we aan bij de Woondeal van de Metropool Amsterdam, die we hebben ondertekend. We hebben gekozen voor een evenwichtig woningbouwprogramma, dat bestaat uit 30% sociale huur, 36% middenhuur of sociale koop, 8% middenhuur en 26% vrije sector. De Velst wordt op deze manier een heel gevarieerde woon-, zorg-, werk- en leefomgeving.’’ 

Gemeenteraad neemt besluit
Het college heeft het gewijzigde bestemmingsplan aangeboden aan de gemeenteraad, die hierover  het uiteindelijke besluit neemt. Het bestemmingsplan wordt op 30 november 2023 besproken in de raadscommissie. U kunt dan inspreken, bijvoorbeeld om uw mening te geven over het bestemmingsplan of om uw zienswijze mondeling aan de gemeenteraad toe te lichten. Wilt u meer informatie over inspreken? Kijk dan op https://gemeenteraad.heemskerk.nl/.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen