29 februari 2024

College Beverwijk kiest Luxemburglaan als nieuwe locatie IKC

BEVERWIJK – Het College heeft de locatie Luxemburglaan gekozen als nieuwe locatie voor de realisatie van nieuwbouw voor het IKC IJmond in Beverwijk. Het College vraagt de Raad om in te stemmen met de keuze.

Het gebouw ‘De Zeearend’ aan De Dalen 1, waarin het huidige Integraal Kind Centrum (IKC) IJmond is gevestigd, is aan vervanging toe. Daarnaast past de inrichting van het gebouw niet meer bij de huidige onderwijsmethoden en de zorg die er geboden wordt. Om uit te zoeken welke locatie het belang van de kinderen het best dient en het meest geschikt is voor (ver)nieuwbouw van het IKC, is een uitgebreide locatiestudie uitgevoerd.

IKC IJmond is een samenwerking van Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond, de Antoniusschool (Aloysiusstichting), De Hartekamp Groep, Kenter Jeugdhulp, SBO De Zeearend (Aloysiusstichting) en SBO De Boekanier (IJmare).

Gunstige ligging

Er is na het bekijken van diverse andere opties gekozen voor de Luxemburglaan door de zeer geschikte ligging in het groen, nabijheid van Animal Farm en twee sporthallen (De Walvis en Kinheim). Dit zorgt voor een fijne omgeving voor de kinderen. Een nieuwe gymzaal is niet nodig, die is in de buurt. Ook prettig is dat de locatie zowel met de auto als de fiets goed bereikbaar.

Raadsvergadering

De Raad neemt op 14 december een definitief besluit over de nieuwe locatie voor het IKC. Bij instemming kan het plan verder uitgewerkt worden.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen