22 februari 2024

Buren planten met elkaar voedselbos aan de Spinsteen op 18 november.

Wethouder Ani Zalinyan plant de eerste boom

HEEMSKERK – Bewoners van de Spinsteen planten op zaterdagochtend 18 november vanaf 10.30 uur met elkaar een voedselbos aan. Ze planten bessenstruiken, hazelnoten, vlierbessen, vruchtbomen en verschillende kruiden. Deze zijn niet alleen fijn voor de mensen die er wonen, maar leveren ook voedsel aan insecten, vogels en kleine zoogdieren, zoals de egel. Vanuit de wensen van de buurt heeft Annabelle Schijf (gemeente Heemskerk) een ontwerp gemaakt voor het voedselbos.

Wethouder Ani Zalinyan opent de plantestafette door de eerste boom te planten. Landschap Noord-Holland, vrijwilligers van Groei en Bloei en medewerkers van gemeente Heemskerk begeleiden de deelnemers en geven ook tips en trucs voor meer biodiversiteit in de eigen tuin. De buren gaan dit voedselbos zelfonderhouden.

Achtergrond plantestafettes

De GroenSpoor plant-estafettes zorgen voor mooie, biodiverse en aantrekkelijke groene verbindingen binnen en tussen gemeentes. Deze groene sporen zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar zorgen ook voor voedsel voor bijen, vlinders en vogels.

Meer info over de plantestafettes bij Dorien Kotterman, 06 52 022 555 info@degroenereiger.nlwww.degroenereiger.nl.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen