22 februari 2024

Wethouders Heemskerk en Beverwijk oogsten zaailingen in Westerhoutpark

Beverwijk – Wethouders Ani Zalinyan (Heemskerk) en Jaqueline Dorenbos (Beverwijkgaan zaterdag 11 november samen met vrijwilligers van Meer Bomen Nu zaailingen van inheemse bomen oogsten in het Westerhoutpark. Het doel van deze actie is om deze boompjes en struiken een tweede leven te geven. Zo maken we Beverwijk en Heemskerk een stukje groener.

  • Wat: Oogstdag zaailingen Meer Bomen Nu
  • Waar: Westerhoutpark tegenover Kinderboerderij De Baak
  • Wanneer: zaterdag 11 november van 10 uur tot 14 uur

Wethouder Zalinyan: “Groen is belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Door te vergroenen kunnen we schaduwplekken creëren en hittestress tegengaan. Daarnaast zorgt groen voor het vasthouden van water. Als gemeente Heemskerk doen we veel aan vergroening, maar we willen ook graag inwoners hierbij helpen. Door de samenwerking met Meer Bomen Nu hopen we dat vergroening ook bereikbaar is voor mensen die wat minder te besteden hebben.” Wethouder Dorenbos is ook heel enthousiast over de actie: “Het initiatief van Meer Bomen Nu spreekt mij enorm aan. Het is een hele simpele manier om je leefomgeving groener te maken. De zaailingen die we weghalen, krijgen nu de kans om uit te groeien tot volwaardige bomen en struiken, terwijl we ze vroeger vernietigden. Bovendien is het hartstikke leuk om ze te zien opgroeien in je tuin.”

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen