28 februari 2024

Plantestafette in Uitgeest

Uitgeest – Leerlingen van alle groepen van KC Cornelis Tabijn gaan op woensdagochtend 8 november vaste planten, bollen, klimmers en heesters planten bij hun schoolplein. Ook Wethouder Jan Schouten steekt de handen uit de mouwen: hij geeft het startsein met de ‘startschop’. De actie is onderdeel van de GroenSpoor Plantestafette. De leerlingen worden geholpen door vrijwilligers van Groei & Bloei, bewoners van de Hartekamp, buurtbewoners en de Dorpsraad.

Planning

Woensdag 8 november

10.00 uur                 Inloop bij KC Cornelis Tabijn, Wiekenlaan 94

10.15 uur                 Welkom en uitleg

10.30 uur                 Wethouder Jan Schouten zet de startschop in de grond

10.30-11.30 uur       Planten van bollen, vaste planen, struiken en klimmers

11.45 uur                 Deelnemers krijgen als bedankje een zakje bolletjes voor thuis

GroenSpoor Plantestafette

De nieuwe beplanting is leuk om naar te kijken en tevens goed voor bijen, vlinders en andere insecten. Meer groen in de wijk zorgt ook voor verkoeling in het steeds warmer wordende klimaat, en voor opvang van het regenwater.

Met de GroenSpoor Plantestafette doen dit jaar 14 gemeenten in Noord-Holland mee. Samen met inwoners, scholen, bedrijven en verenigingen werkt Stichting de Groene Reiger aan meer biodiversiteit en een mooie omgeving.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen