28 februari 2024

Groen succes tijdens Volksfeesten 2023 met rPET-bekers: 73%gerecycled

HEEMSKERK – Tijdens de Volksfeesten 2023 gebruikte de horeca in opdracht van de gemeente duurzame rPET-bekers met duurzaamheidstoeslag. En met succes; maar liefst 73% van de bekers is gerecycled. Een prachtig resultaat dat laat zien dat kleine veranderingen groot resultaat kunnen hebben. Om te vergelijken, de gemiddelde score op hetzelfde soort open evenementen is 60%.

Wethouder Aad Schoorl: “Het was voor iedereen even wennen. Maar samen hebben we laten zien dat wij ook tijdens oude tradities bewuster om kunnen gaan met het milieu. Daar ben ik erg trots op! Dit succes danken we aan de inzet van alle bezoekers van de Volksfeesten en de horecaondernemers.
Dankzij jullie hebben wij een belangrijke stap gezet om de Volksfeesten op een duurzamere manier te blijven vieren!”
Alle ontvangen verbeterpunten over het gebruik van rPET-bekers tijdens de Volksfeesten verzamelen we. Tijdens de evaluatie voor de organisatie van de editie van 2024 nemen we deze punten mee.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen