29 februari 2024

Atelier Bakkum omarmt jong talent

Bakkum – Zoals altijd op vrijdag is ook 27 oktober het atelier van Marina & Sabrina aan de van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum van 13 tot 18 uur open. De kunstenaars zijn lekker aan het werk terwijl gasten in alle rust ronddwalen in de beeldentuin en expositie in de binnenruimte. Er is werk te zien van schilderes Sabrina Tacci, beeldhouwer en fotograaf Marina Pronk en kunstenaarscollectief CAKtwo.

Omarm

Op dit moment is de expositie ‘Omarm’ te zien waarin de kunstenaars hun werk opnieuw ongeremd en ongetemd combineren. Gevierd schilderes Sabrina Tacci is vooral bekend vanwege haar indrukwekkende expressieve schilderijen die wereldwijd door liefhebbers zijn omarmd en geadopteerd. In deze tentoonstelling is ook verrassend veel grafisch werk van haar hand te zien. De muren van haar atelier zijn gevuld met bijvoorbeeld ‘droge naald grafieken’, lino- en houtsnedes, etsen en aquatint.

Live muziek

Marina: “Sabrina en ik omarmen zoveel mogelijk culturele interactie. Dat uit zich bijvoorbeeld in de live optredens die Marian Huiberts maandelijks voor ons programmeert. Zo’n 2 weken geleden verraste gelegenheidsduo Jeroen Pieterse en Melanie Mehrer ons met een onvergetelijk cultureel muziek avontuur!”

Natuurtalent

Jeroen is een jong natuurtalent dat zich helemaal thuis voelt bij Atelier Marina & Sabrina. Vlak voor zijn heengaan, kocht de opa van Jeroen zo’n 15 jaar geleden een piano voor het gezin waar de toen nog 7-jarige Jeroen in opgroeide. Zo begon een grote muzikale ontdekkingsreis. Jeroen is volledig autodidact en hield zijn muziek jarenlang volledig privé. Dat hij ook kan zingen wisten zijn ouders tot voor kort niet. Jeroen trok de stoute schoenen aan en hoe meer mensen zijn muziek horen, hoe meer hij uit zijn schulp kruipt en durft te performen.

Jeroen voelt zich gehoord als hij muziek maakt en wij horen hem graag! Hij vindt het leuk om zo af en toe gezellig te komen musiceren tijdens onze open atelierdagen en dat juichen wij vanzelfsprekend toe. Zijn eerste solo-optreden is aanstaande vrijdag vanaf 15 u. Jeroen speelt piano en zingt een lied terwijl de bezoekers lekker rondkijken en genieten van de kunst, muziek en een drankje. De toegang is als altijd gratis. Iedereen is van harte welkom bij Bakkums Atelier Marina & Sabrina!

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen