22 februari 2024

Meldpunt ‘Spot de Gifwolk’ bij Tata Steel ‘te’ succesvol, nu al meer dan 400 meldingen

Omgevingsdienst legt nieuwe dwangsommen op en plaatst extra camera – Wijk aan Zee, 22 oktober 2023.
Bij het online meldpunt Spot de Gifwolk zijn al ruim 400 meldingen binnengekomen over de uitstoot van giftige stoffen bij Tata Steel. Het meldpunt werd in mei gelanceerd door FrisseWind.nu en Greenpeace. “Dat zijn er gemiddeld zo’n 3 per dag. Het meldpunt is een groot succes met een hele bittere nasmaak,” aldus Jaap Venniker van FrisseWind.nu. Alle meldingen van de gifwolken worden doorgegeven aan de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Zij hebben staalfabriek Tata Steel onlangs twee nieuwe dwangsommen opgelegd van 100.000 euro vanwege het uitstoten van rauwe kooks, wat verboden is omdat het schadelijk is voor mens en milieu.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen