28 februari 2024

Windscherm rond Tata Steel stap dichterbij

Velsen – Het windscherm, dat Tata Steel wil bouwen rond de grondstoffenopslagen langs de Reyndersweg, is een stap dichterbij gekomen. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft de benodigde vergunning verleend. Deze vergunning is een nieuwe stap in de realisatie van een belangrijke maatregel uit het Roadmap Plus-verbeterprogramma. Met het windscherm wil Tata Steel stofverspreiding vanaf het terrein zoveel mogelijk tegengaan. 

Tata Steel hoopt nog dit jaar te starten met de bouw van het windscherm. In de komende weken wordt de grond bouwrijp gemaakt, zodat we zo snel als mogelijk kunnen starten met de eerste werkzaamheden. Wanneer het windscherm gereed is, moet dit direct leiden tot een verdere verlaging van het neerslaan van stof in Wijk aan Zee en andere plaatsen rondom het fabrieksterrein.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meest gelezen